HemArtiklarFölj upp din jobbansökan
Följ upp din jobbansökan

Följ upp din jobbansökan

När du skickat in din ansökan så är du självklart nyfiken på vad som ska hända härnäst. Det brukar vara en fördel att ta saken i egna händer och kontakta arbetsgivaren efter en tid och följa upp sin ansökan.

  • Det kan ofta vara svårt att få tag på personen du söker. Ett tips är att ringa före klockan nio eller efter klockan fyra. Lämna helst inte meddelande på telefonsvarare eller till sekreterare utan prova ringa igen tills du får tag på personen du söker. Det ökar chansen att du verkligen får chans att prata med henne eller honom.

  • Låt det gå en vecka innan du ringer och följer upp en jobbansökan. Om personen inte är inne, fråga när det är lämpligt att ringa tillbaka. Det brukar fungera betydligt bättre än att lämna meddelanden på telefonsvararen.

  • Skaffa en anledning till att ringa och följa upp en jobbansökan, förutom att du vill se till att arbetsgivaren verkligen fått din ansökan. Det bästa är om du har några frågor om jobbet eller om företaget som inte står i platsannonsen. Det visar dels att du är intresserad av att sätta dig in i företaget, dels att du vill ta reda på mer om tjänsten.

  • Om det inte står några datum för när rekryteringsprocessen ska vara klar så fråga rekryteraren om när de beräknar ha urvalsprocessen klar. Anteckna de datumen så kan du höra av dig när det närmar sig.

  • Om du inte vill ringa eller misstänker att arbetsgivaren får många telefonsamtal från personer som sökt jobb så kan du göra din uppföljning via mail istället. Skicka ett kort mail där du presenterar dig och fråga vilken tidsplan arbetsgivaren har i sin rekryteringsprocess.

Kloka råd
Karriärguiden

Rekryterare

Karriärguiden

Fråga karriärcoachen -

Ställ en fråga om arbetslivet

Tveka inte att ställa dina egna frågor om arbetslivet. Här har du möjlighet att ta del av expertens kunskap och erfarenhet för att navigera i karriären på ett mer informerat sätt.

SkolJobb.se - Sveriges ledande jobbsajt inom Utbildning & Skola sedan 2004. Utforska lediga jobb inom utbildning & skola  från attraktiva arbetsgivare. Ta nästa steg i Din karriär och förverkliga Din fulla potential.

SkolJobb.se - en del av KarriärGuiden.se Gruppen.

Kontakt

Artillerigatan 42

114 45 Stockholm

08-67 874 20

info@skoljobb.se

Bevaka nya jobb

Följ oss på sociala medier

© Copyright 2024 Skoljobb All Right Reserved